söndag 29 juli 2012

Slut på semestern

Då var man hemma igen efter tre veckors bilande i Europa med fina vänner. Södra Europa har fått vädret Sverige saknat, det har varit super varmt och jätte mycket sol, så det är trevligt att man fick uppleva det denna sommaren! Det har helt klart varit toppen men när det kommer till kosthållningen finns betydligt mer att önska. Så idag blev det lite nyttigare mat!


Örtkryddad kyckling, blomkålspuré och smörstekt sparris 2 pers

ÖRTKRYDDAD KYCKLING
2 st Kyckling filéer
Färska eller frusna örter
Salt och peppar

1. Dela filéerna i tunna skivor
2. Stek dom på medelhög värme och krydda efter smak men snåla inte med örterna!

BLOMKÅLSPURÈ
Ett halvt blomkåls huvud
1 1/3 dl Grädde
Buljong
Salt och peppar

1. Skär blomkålen i små delar.
2. Lägg blomkålen i kastrullen tillsammans med buljongen och grädden, låt koka i 15 min underlock.
3. Mixa blomkålen med en stav mixer och krydda efter smak.

SMÖRSTEKT SPARRIS
6 st sparris
Smör
Salt och peppar

1. Smält smör i pannan och lägg i sparrisen, stek tills den mjuknar.
2. Krydda med salt och peppar.
3. Gör kanske en extra sidosallad med lite feta ost och oliver.


Lovar på en förbättring med uppdateringen på bloggen!
/ I

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar