Till min födelsedag bakade ett kakfat fullt men cupcakes.
Choklad Cupcakes med Dummle frosting |
Hallon/Vitchoklad Cupcakes med lime frosting |
Hasselnöts Cupcakes med Geisha frosting |
För ca 24 st mini Cupcakes.
Tips. vill du göra stora Cupcakes så dubblar du bara ingredienserna och sänk teperaturen till 175 grader.
Ingredienser
50 g smör
1 st ekologiska ägg
0.5 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
1 dl ekologisk mjölk 3%
2 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
Frosting
50 g smör
100 g Philiadelphia ost
5 dl florsocker
Choklad & Dummle
100 g mörk blockchoklad (smält)
12 st Dummlekolor (smält)
Hallon & Lime
50 g vit choklad (hacka)
1 dl hallon
1 lime, saften av.
Hasselnöt & Geisha
100 g hasselnötter (malda)
1 st Geisha chokladkaka (smält)
Så här gör du:
1. Vispa ägg, strösocker och vaniljsocker poröst.
2. Rör ner smält smör, mjölk och smaksättningen på din Cupcake.
3. Blanda vetemjöl, bakpulver och rör ner i smeten.
4. Fyll formarna 2/3 och grädda i mitten av ugnen i 10 min 200 grader.
Frosting:
1. Blanda alla ingredienser och din smaksättning till en jämt och slät smet.
2. Spritsa!
Tips. Om du tillsätter mycket vätska till din frosting tex limejuice kan du behöva öka mängden florsocker för att konsistensen ska bli bra.
Lycka till!
/I
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar