torsdag 26 april 2012

Choklad & Polkagris Cupcake

Till gårdagens workshop hade jag bakat choklad och polkagris Cupcakes. Jag har börjat göra mini Cupcakes, tycker det är så tråkigt när folk lämnar halva kakan för att dom inte orkar, det är betydligt roligare om dom tar två i stället! Gör man flera olika så orkar dom smaka på alla. Så fiffigt!

Ingredienser:
24 st mini Cupcakes

50 g smör
1 ägg
0,5 dl socker
1 tsk vaniljsocker
1 tsk bakpullver
2 dl vetemjöl
1 dl mjölk
100 g mörk blockchoklad.

Så här gör du:

1. Vispa ägg, strösocker och vaniljsocker poröst.
2. Hacka hälften av chokladen och smält hälften.

3. Rör ner smält smör, mjölk och chokladen.

3. Blanda vetemjöl, bakpulver och rör ner i smeten.
4. Fyll formarna 2/3 och grädda i mitten av ugnen i 10 min 175 grader.

Frosting

50 g smör
100 g Philiadelphia ost
3 dl florsocker
2 paket Cloetta polkagrisar

Så här gör du:

1. Mal polka grisarna i en mixer till ett mjöl.
2. Blanda alla ingredienser till en jämt och slät smet.
3. Du kan om du vill blanda i några droppar röd karamellfärg.

3. Klart att spritsa!

Dekorera:

Jag dekorerade mina med hakade polkagrisar och vita choklad hjärtan.
Choklad hjärtanen gör du enkelt genom att:
1.Smälta choklad och hälla det i en fryspåse. 
2. Klipp ett pytte litet hål.
3. Spritsa små hjärtan på ett smörpapper
4. ställ i kylen och när dom stelnat är dom bara att lossa från pappret.


Lycka Till!
/ I








2 kommentarer:

  1. Jisses så duktiga ni är och vilken fantasi. Tycker Evelinas gamla granne i Tidaholm

    SvaraRadera
    Svar
    1. Åh va roligt att höra! Man får bara släppa ut fantasin, ibland blir det bra o ibland bidde det ingenting...

      Radera